Kontakt

Välkommen till Stora Hotellet Bryggan – året runt

Stora Hotellet i Fjällbacka, ett boutiqehotell med inredning som bygger på en storytelling kring Kapten Klassen och hans resor runt om i världen och Bryggan Fjällbacka som vi sedan 1997 har utvecklat till den produkt vi står för idag är ett unikt möte mellan mat, dryck och miljö.
Vi är nu inne i en spännande fas där nya marknader upptäcks tillsammans med Kapten Klassen. Outforskade restauranger skall öppnas och viner tas hem från hela världen. Tillsammans skapar vi en mötesplats i Fjällbacka – Stora Hotellet Bryggan. Vi erbjuder hotell med 77 bäddar, konferenslokaler, festvåningar, caféer, barer och restauranger med olika koncept.

När man besöker oss kan man strosa runt i det pittoreska lilla Fjällbacka och finna ett stort utbud av mer eller mindre året runt öppna butiker. Det är alltifrån märkesbutiker, inredningsbutiker, konstgallerier och små Lifestylebutiker. Bara detta är värt en resa till Fjällbacka.

Varför inte passa på att göra ett besök på Väderöarna också. Där kan man vandra runt ön, luncha, basta, bada badtunna, äta en god bit mat och sedan kanske övernatta på pensionatet.

Ingrid Bergman besökte gärna Fjällbacka med dåvarande maken Lasse Schmitdt. Ön Dannholmen var en kär plats de gärna spenderade somrarna på. Ingrids barn, Isabella, Isotta och Roberto Rossellini besökte också gärna Dannholmen, något de fortsatt med även på senare år.

Fjällbacka är också känt för att delar av Astrid Lindgrens film Ronja rövardotter spelades in här. Vandrar man uppför trapporna till Vetteberget kan man gå under ”Helvetetsgapet” och även finna den fruktade Vargklämman på vägen.

Numera är det Camilla Läckerg som sätter skräck i oss med alla sina böcker om Fjällbackamorden. 2011-2013 producerades Fjällbacka Murders som i första omgången innehåller 9 st tv-produktioner och 2 st långfilmer. 2014 släppte hon sin nionde bok i serien. Camilla skriver också kokböcker. Det gör hon tillsammans med Christian Hellberg som tidigare huserade som köksmästare på Bryggan. Vi serverar en Läckbergmeny på Bryggan och ett av våra populäraste hotellpaket är Läckbergs Gourmetpaket.

 

Stora Hotellet Bryggan
Ingrid Bergmans Torg/Galärbacken 2
457 40 Fjällbacka
Tel: +46 (0)525-76 50 20
reception@storahotelletbryggan.se

Susanne Maxvall
VD / Ägare
Epostsusanne@storahotelletbryggan.se
Felix Holmstedt Maxvall
Kontakta ang. bar & Nöje
Epostfelix@storahotelletbryggan.se