Att Göra

Camilla Läckberg - Murder Mystery tour Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Camilla Läckberg - Murder Mystery tour

Guidad rundvandring. Boka i grupp eller gå med på de de allmänna guidningarna. Det går också fint att boka en enskild guidning.

Guidningen kan skräddarsys efter gruppens önskemål. Den kan även handla om historiska Fjällbacka, Ingrid Bergman, sjöfarten, sillperioden, stenhuggartiden mm.

Hemsida »
Kalvö ostron Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Kalvö ostron

Missa inte möjligheten att besöka det genuina fiskeläget Kalvö strax utanför Fjällbacka. Här träffar ni Åsa och Anders Hardin som förvaltar ostronbanken som funnits i släkten sedan 1600 talet. Det europeiska ostronet, Ostera Edulis, som bara finns på svenska och norska västkusten är en delikatess. På Kalvö får du lära dig allt om dessa ostron och dessutom får du möjlighet att själv plocka upp läckerheterna. Sedan sitter vi i sjöboden och ni får lära er att öppna ostronen, vi bjuder på Porter och till ostronen en vineagrett eller citron. Vi garanterar en upplevelse utöver det vanliga både gällande naturupplevelse och smakupplevelse.

Hemsida »
Väderöarna Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Väderöarna

Ta en dagstur till Väderöarna, en egen ögrupp, långt ute i havet, utanför Fjällbacka i Bohuslän. Här, på de karga och otillgängliga öarna, bodde förr de mest erfarna och skickligaste lotsarna med sina familjer. Hit kan ni åka i stadiga båtar året runt.

Hemsida »
Fjällbacka Golfklubb Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Fjällbacka Golfklubb (3 km)

Vid Anråsälven mynning sträcker sig Fjällbackas vackra golfbana. Banan är av karaktären semi seaside och golfen påminner om linksgolf då närheten till havet gör att vinden måste vara med i beräkningarna samt att de fasta greenerna ofta kräver att bollen rullas in. På elva av hålen är vatten med i spel och det nervkittlande första utslaget sker över älven då den möter havet.

Hemsida »
Mjölkeröds Golfklubb Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Mjölkeröds Golfklubb (23 km)

Mjölkeröds Golfklubb är en vacker 18 håls park och skogsbana som ligger väl insprängd i den bohuslänska naturen. Banan är en av västkustens mest besökta banor och ligger nära både Grebbestad och Strömstad. Mjölkeröds golfbana har en mycket varierande karaktär och är en utmaning för både låg och höghandicapare.

Hemsida »
Golfkusten Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Golfkusten (3 km)

Golfkustens golfbana är en parkbana som flyter in naturligt bland stengärdesgårdar, åkrar och lite skog. Den är lite kortare, men det finns alla typer av hål (par 3,4, samt 5) så man får slå alla slag. Den tar lagom tid att spela, så den är perfekt för den som vill spela riktigt bra golf men tycker golfen tar lite lång tid. Banan är öppen för alla, alltså även för dem som inte har någon klubbtillhörighet!

Hemsida »
Tanums Världsarv Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Tanums Världsarv (15 km)

Världsarvsområdet i Tanum är en förhistorisk bildskatt. Här i Tanum har människor från bronsåldern huggit in tusentals bilder i landskapets släta berghällar. Denna förhistoriska bildskatt är så innehållsrik och säregen att den finns med bland världens samlade kulturarv på Unesco:s Världsarvslista.

Hemsida »
Kosterhavets nationalpark Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Kosterhavets nationalpark (53 km)

Kosterhavets nationalpark har en artrikedom som inte finns någon annan stans i Sverige-ovan och under ytan. Havsområdet sträcker sig från Norska gränsen i norr till Grebbestads underbara arkipilag. Välkommen till det stora blå.

Hemsida »
Nordens Ark Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Nordens Ark (30 km)

På Nordens Ark möter du vilda utrotningsghotade djur i en storslagen skärgårdsmiljö. I den zoologiska parken finns ett åttiotal arter som trivs i vårt klimat. Exempelvis snöleopard, amurtiger och varg. Nordens Ark arbetar för att ge utrotningshotde djur en framtid.

Hemsida »
Havets Hus Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Havets Hus (55 km)

När du stiger in i Havets Hus omges du snart av närmare 40 akvarier med över 100 fascinerande arter. Känn på sjöstjärnor, krabbor och eremitkräftor i klappakvariet. Se hajar, rockor och havsålar simma ovanför ditt huvud i tunnelakvariet eller sätt dig ner en stund i samlingssalen Blågyltan och fängslas av det marina livet i cylinderakvariet.

Hemsida »
2sea4U Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

2sea4U

2sea4U är ett kajakcenter i Fjällbacka med ett av landets i särklass bästa paddelvatten utanför dörren. Här kan du provpaddla, hyra men framförallt köpa din kajak med tillbehör. Här får du även hjälp med rutt planering.

Hemsida »
Nestorsgården Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Nestorsgården (0,7 km)

Fjällbackas hembygdsmuseum med bl.a Väderöbods gamla fyrlanternin samt avdelningar för bl.a. fiske, handel och lantbruk. Vill ni se samlingarna övrig tid är det bara att kontakta Fjällbackas hembygdsmuseum. De öppnar gärna för dig!

Hemsida »
Nautopp Seakayaking Sweden Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Nautopp Seakayaking Sweden

Fjällbackas skärgård är ett av Sveriges bästa områden för havspaddling. Nautopp erbjuder allt från uthyrning av kajaker och SUP brädor till kurser på alla nivåer samt guidade turer.

Hemsida »
Postbåten, Fjällbacka skärgård Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Postbåten, Fjällbacka skärgård

På vardagar avgår postbåten från Fjällbacka hamn. Med postbåten kan man följa med på en cirka en timma lång tur. Biljett köps ombord. Måste förbokas kl. 18 dagen före på tel. 0708-421 474

Hemsida »
Ribbåt

Ribbåt

Upplev världens vackraste skärgård med en rib båt. Sommartid finns turlista. Övrig tid på året körs turer på förfrågan.

Hemsida »
Havskräftor & hummer i Fjällbacka Skärgård Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Havskräftor & hummer i Fjällbacka Skärgård

Följ med M/S Mira ut på en tur i Fjällbackas skärgård. Sommartid avgår båten enligt turlista. Övrig tid på året går det fint att kontakt skepparen om man vill följa med ut på en fisketur. Stora Hotellet Bryggan har havskräft- och hummerfiskepaket med M/S Mira.

Hemsida »
Gruppträning Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Gruppträning

Efter en dags konfererande är det skönt att röra lite på sig. Passen är anpassningsbara och alla, oavsett träningsnivå, kan medverka.
Utomhusträning med kondition och styrka.
Rörelseträning med stabilitet och balans.
Cirkelträning
HIIT/Tabata
50-60 minuter

Hemsida »
Föreläsning om träning & hälsa Klicka på bilden för att öppna bildgalleri

Föreläsning om träning & hälsa

En inspirerande föreläsning om träning, kost och hälsa och om att finna balansen i livet.
60 minuter

Hemsida »